Menu:
Home > Subsidie isolatieglas
Blog

Subsidie isolatieglas

Profiteer van de nieuwe ISDE isolatiemaatregelen vanaf januari 2022. 

Vanaf januari 2022 krijgt u maar liefst €53,- per m2 subsidie op HR++ glas. En op Triple glas zelfs €150,- per vierkante meter. Ook wordt minimale vierkante meters verlaagd van 10 m2 naar 8 m2. Het hogere subsidiebedrag geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd. Isolatiemaatregelen die voor 1 januari 2022 zijn uitgevoerd behouden nog het lagere tarief van 2021.

Wanneer u ervoor kiest om uw oude beglazing te vervangen voor HR++ glas of triple glas dan zijn er nog enkele voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Zo moet u namelijk altijd nog minimaal 1 andere isolatiemaatregel nemen. Andere isolatiemaatregelen naast isolatieglas zijn: gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringvloer, vloerisolatie, bodemisolatie, een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.  Wanneer u HR++ glas of Triple glas combineert met een andere maatregel dan moet het aantal m2 beglazing altijd minimaal 8m2 zijn. Voor HR++ glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1.2 en voor Triple glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0.7. U komt alleen in aanmerking voor de subsidie als u HR++ glas of Triple beglazing laat plaatsen ter vervanging van de oude beglazing in de bestaande thermische schil.