Menu:
Isolatieglas
Home > Isolatieglas

Voor het juiste advies met betrekking tot isolatieglas bent u bij Boer Glas op het juiste adres.

Heeft u vaak last van kou bij de ramen of heeft u zelfs condens op de ramen? Dan is het zeker tijd om het glas te vervangen voor isolatieglas. Door enkel glas of oud dubbelglas te vervangen door HR++ glas of Triple-glas profiteert u van vele voordelen. Isolatieglas biedt namelijk meer wooncomfort en zorgt ervoor dat u in huis minder hoeft te stoken. En wist u dat u zelfs in aanmerking kunt komen voor subsidie op isolatieglas.

Binnen 1 dag kunnen de werkzaamheden al uitgevoerd worden en zal u dus ook al meteen verschil merken in het comfort. Kortom redenen genoeg om vandaag nog te starten met het verduurzamen van uw woning.

Wilt u gratis advies of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan direct contact met ons op.

Waarom boer glas?

Boer Glas heeft een team van professionele glaszetters die hun vak perfect verstaan.

Boer Glas ontzorgt. Wij zorgen ervoor dat er zo spoedig mogelijk een noodvoorziening wordt getroffen.

Heeft u speciale wensen? Dan bent u bij Boer glas aan het juiste adres

Welke soorten isolatieglas leveren wij?

HR++ glas

Triple glas

Ventilatieroosters

Subsidie isolatieglas

Glasschade

Vacuümglas

Hoe gaan wij te werk?

Bij Boer Glas staat persoonlijke service en kwaliteit voorop. Daarom zullen wij u altijd persoonlijk adviseren in uw overweging voor isolatieglas. 

U ontvangt altijd van ons vrijblijvend een offerte. Ook komen wij uw woning inmeten en zullen wij u advies geven met betrekking tot uw situatie. 

Wanneer u akkoord gaat met de offerte zetten wij het glas in productie. Bij Boer Glas hebben wij nooit extreme levertijden en zorgen wij dat er zo snel mogelijk een montage afspraak wordt ingepland op een datum die u uit komt. 

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas bestaat er in vele soorten. Standaard is HR++ isolatieglas met een hoge isolatiewaarde. HR++ glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een spouw dat gevuld is met isolerend gas. Daarnaast is op het glas ook een isolerende coating aangebracht waardoor HR++ glas beter isoleert dan oud dubbel glas of enkel glas. 

Naast HR++ glas plaatsen wij ook Triple-glas. Triple glas bestaat uit drie glasplaten met daartussen ook twee keer een gasvulling waardoor Triple-glas een hogere isolatiewaarde heeft. Doordat Triple-glas uit meerdere glasplaten bestaat is het ook extra zwaar en is niet ieder kozijn hiervoor geschikt. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden en laat u door ons adviseren.

 

Subsidie op isolatieglas

Voor het vervangen van enkelglas of oud dubbelglas voor isolatieglas kan met de ISDE isolatiemaatregel in aanmerking komen voor subsidie. Woningeigenaren kunnen namelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). 

Voor meer informatie en de voorwaarden mag u telefonisch contact met ons opnemen of neem eens een kijkje op de website van de rijksoverheid.

Isolatieglas HR++

HR++ (ook wel tweevoudig isolatieglas genoemd) zorgt voor een betere warmte-isolatie in uw woning. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een aluminium afstandhouder. De ruimte tussen de glasplaten heet de spouw. Deze wordt gevuld met isolerend gas, zoals Argon of Krypton.

Daarnaast is op het glas een isolerend coating aangebracht. Door deze coating krijgt het isolatieglas isolerende eigenschappen en met een speciale coating ook zonwerende eigenschappen. Hierdoor heeft isolatieglas meerdere functionaliteiten. De isolatiewaarde van isolatieglas wordt uitgedrukt in een U-waarde. 

Hiervoor geldt hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert. Bij HR++ glas is een U-waarde van 1.1 gemiddeld. Het verschil tussen HR++ glas en dubbelglas zit hem in de coating en waarmee de spouw is gevuld. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een spouw die gevuld is met lucht. Met HR++ glas wordt de spouw gevuld met isolerend gas. 

Daarnaast is er op dubbelglas geen isolerend coating aangebracht. Dubbelglas heeft gemiddeld een U-waarde van 2,8. HR++ glas heeft gemiddeld een U-waarde van 1.1 en isoleert dus beter. Twijfelt u nog of het zinvol is om uw oude glas te vervangen voor HR++ glas? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u persoonlijk adviseren.

Dun isolatieglas

Het komt regelmatig voor dat HR++ glas niet voor iedere woning geschikt is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij monumentale panden. Hiervoor hebben we speciaal isolatieglas namelijk monumenten glas. 

Monumentenglas heeft namelijk de uitstraling zoals vroeger, maar heeft een hogere isolatiewaarde. Daarnaast kunnen we dun isolatieglas uitvoeren met een dunnere spouw. Hierdoor past isolatieglas ook in wat oudere kozijnen. 

Wilt u graag advies over welk type glas voor uw woning geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

Isolatieglas bestellen

Bij Boer Glas kan u zelf isolatieglas bestellen. Heeft u zelf de juiste afmeting en de juiste samenstelling? Dan mag u ons dit telefonisch of per mail doorgeven. Wij zorgen dan dat uw isolatieglas zo snel mogelijk klaar staat voor uw klus. Bent u zelf geen professionele monteur en wilt u graag dat wij het isolatieglas plaatsen? Ook dat kan bij Boer Glas. 

U kan eenvoudig bij ons via de website of mail een offerte aanvragen voor isolatieglas. U ontvangt dan van ons binnen een paar dagen al een offerte. Het is ook mogelijk om bij Boer Glas een inmeet afspraak in te plannen. Naar aanleiding van deze afspraak ontvangt u dan van ons een offerte. 

Om een inmeet afspraak in te plannen mag u telefonisch contact met ons opnemen.

De voordelen

Isolatieglas biedt vele voordelen. Zo is er voor iedere situatie een geschikt type glas. Wij hebben een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet:

Meer comfort met HR++ glas

Doordat er met HR++ glas minder warmte verloren gaat is het in uw woning dus ook aangenamer.

Zo is het namelijk minder koud wanneer u dicht op het raam zit.

Besparen op de energiekosten

HR++ glas isoleert goed waardoor er minder warme lucht verloren gaat. U bespaart dus direct op de stookkosten.

Naast dat dit voordelig is voor uw portemonnee is dit ook voor het milieu een positieve ontwikkeling.

Zonwerende optie

Het meeste warmte en licht komt vaak binnen door de ramen, wat als storend kan worden ervaren.

Een zon-en warmtewerende coating is een milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing om warmte tegen te gaan. Deze coating is in verschillende soorten te verkrijgen.

Subsidie

Een ander voordeel van HR++ glas is dat u hiervoor subsidie kan krijgen.

Wanneer u namelijk oud dubbel glas of enkel glas laat vervangen door minimaal 8 m2 HR++ glas kan u in aanmerking komen voor de ISDE subsidie.

Geluidswerende optie

Geluidswerend isolatieglas heeft een speciale akoestische PVB folie op één of meerdere glasplaten. Deze speciale folie zorgt voor een betere geluidsisolatie doordat de geluidstrillingen worden gedempt.

Er zijn verschillende types in geluidswerend isolatieglas die perfect aansluit aan uw eisen.

Veiligheid met gelaagd glas

Bij gelaagd isolatieglas zit er een folie tussen de glasplaten. Deze folie zorgt ervoor dat bij glasbreuk de scherven aan de folie blijven plakken, waardoor geen gat ontstaat en het voor inbrekers bijna onmogelijk is om binnen te komen.

Het glas is ook letselveilig, doordat de scherven bij breuk aan het folie blijven plakken. Er is dus geen gevaar voor glassplinters of glasscherven die verwondingen kunnen veroorzaken.

Enkelglas vervangen door isolatieglas

Wanneer u nog enkelglas in uw woning heeft wordt het inmiddels wel eens tijd om dit glas te vervangen voor beter isolerend en veiliger glas. In vele woningen waar nog enkel glas in zit past namelijk HR++ glas. HR++ glas brengt vele mogelijkheden met zich mee. Ten opzichte van enkelglas is tweevoudig isolatieglas namelijk veel veiliger, zorgt het voor minder geluidsoverlast en biedt het meer comfort. 

Het grootste voordeel zal u vooral gaan merken met de lage energiekosten. HR++ glas isoleert namelijk veel beter dan enkelglas waardoor u ook minder hoeft te stoken. De U-waarde van enkelglas is gemiddeld 5,8 en de U-waarde van HR++ glas is 1,1. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert. 

De werkzaamheden voor het vervangen van enkel glas naar isolatieglas kan vaak al binnen een dag uitgevoerd worden. U kan dus binnen een dag uw woning al beter geïsoleerd hebben. 

Door ons

opgeleverde projecten

Benieuwd naar wat wij te bieden hebben op het gebied van isolatieglas? Bekijk hier onder een aantal van de door ons opgeleverde projecten.

Isolatie glas bestellen?